CP_eilandavontuur_klas.jpg

Special: Fat Unicorns en Educatie

De FAT*Unicorns hebben iets met onderwijs. Niet gek natuurlijk; hoe FAT* is het om leren door middel van waanzinnige verhalen aantrekkelijker te maken voor kids en tieners? Vier korte cases van mooie educatieve klanten die laten zien wat de dikke eenhoorns allemaal al voor educatieve klanten hebben mogen doen.

malmberg-logo-1.png

We zijn trots dat educatieve uitgeverij Malmberg (onderdeel van het Finse Sanoma) al een aantal keren op onze Eenhoornendeur heeft geklopt om ons te vragen mee te helpen om hun lesprogramma’s aantrekkelijk te maken dmv verhalen. Van relatief kleine projecten tot prestigieuze reuzenprojecten als Familie Pluym (conceptontwikkeling, verhaallijnen, characterontwikkeling). Nog trotser omdat Malmberg toch wel  één van de vier marktleiders is van educatieve uitgaves in Nederland.

MLMBRG_NOT_overzichtvisual.jpg
005_character_design_phase3_edited.jpg
pluymlogo.png

Voor de bestaande leermethode ‘Naut, Meander en Brandaan’ ontwikkelde we samen met Patsboem Educatie een korte spannende missie waarin de kinderen Naut, Meander en Brandaan moesten helpen om veilig terug te komen uit het verleden, de toekomst en vanaf een onbekende locatie in het heden.

Een thuis-oefenplatform voor de basisschool waarin een animatieserie een grote rol speelt was en is baanbrekend. Hoe stoer dat wij hiervoor de karakters en de scripts mochten ontwikkelen. Neem een kijkje bij de special!

KL FU19_afbeelding_L1_2.png
logo 2MM lavabillen.png
FU26_afbeelding_L3_1.png
rubytube_logo.png

Voor Squla ontwikkelen we maandelijks gëïllustreerde verhalen die gemixt worden door het oefenmateraal van Squla.  Neem een kijkje bij de Special!

V10_QEET1_L5_01.jpg
Qeet logo.png
Squla-Logo-Blueborder-NL-1.png

Squla wordt gezien als een relatief nieuwe en innovatieve speler in het educatieve speelveld. Terwijl de ‘Big Four’ zich primair richten op de scholen zelf, verzorgt Squla op online platform thuis-oefenmateriaal voor meer dan 130.000 betalende abonnees en ongeveer 600.000 geregistreerde gratis gebruikers in Nederland. Hoe FAT* is het dan dat de FAT*Unicorns nu Squla mogen helpen om met onze verhalen leren nóg leuker te maken?

logo-noordhoff-kleur.png

Het is een stukje rijden vanuit onze homebase Utrecht maar dat hebben de dikke eenhoorns er graag voor over. Supertrots dat de Fat*Unicorns ook Noordhoff Uitgevers uit Groningen als klant mogen rekenen! Samen met de collega’s van Noordhoff werken we keihard mee aan verschillende educatieve producten van de grootste educatieve uitgever van Nederland. Hoe FAT is dat?

Voor Noordhof ontwikkelende we een overkoepelend verhalenconcept voor hun digitale platform voor lagere scholen. Omdat het nog behoorlijk werk-in-uitvoering is kunnen we helaas nog niets laten zien.

EVS_3Dvisual_1.jpg
sakslogo.png

SaKS is een onderwijs- organisatie die bestaat uit 14 katholieke basisscholen in Alkmaar en Bergen. 

Isla Espiral: voor de scholengemeenschap Saks hebben we hun strategisch beleidsplan omgezet in een geweldig avontuur op een onbewoond eiland voor de leerlingen waarin ‘worden die je bent’ centraal staat.