V10_QEET1_L5_01.jpg
Qeet logo.png

Special: Squla Verhaalquizzen

 

De dikke eenhoorns hebben iets met onderwijs. Al vanaf de tijd dat de dikke eenhoorns nog CircusPatz werden genoemd en we voornamelijk autonoom kinder- en jeugdboeken maakten, bestonden de ‘in opdracht uitstapjes’ voornamelijk uit werk voor educatieve uitgevers. Niet zo gek dat dat ook in de genen van Fat Unicorns is gaan zitten.

 

Voor Squla – een online thuisoefenplatform voor de basisschool (en nu ook voor het voortgezet onderwijs) met meer dan 600.000 geregistreerde gebruikers en ruim 130.000 betalende abonnees – maken de dikke eenhoorns al geruime tijd verhaalquizzen. Hierin worden simpele geïllustreerde verhaallijnen gecombineerd met les- en oefenvragen. De eenhoorns zijn niet alleen verantwoordelijk voor de verhalen, ook de illustraties komen uit onze dikke-eenhoornstal.

 

In de eerste instantie bestonden de verhalen en illustraties hoofdzakelijk uit characters van Squla zelf, maar na verloop van tijd mochten we steeds vaker eigen ‘Fat-Unicorns’-characters en eigen verhaallijnen introduceren. Dat heeft geleid tot ‘Qnijn’, een undercover superheldkonijn dat samen met Tess en Sem avonturen beleeft voor de onderbouw. Dan ‘Juf Qeet’ – Squla had de gewoonte om graag Q’s te zien in hun characternamen –, het buitenaardse wezentje dat in een jufrobot samen met haar klas avonturen beleeft door in haar tijd-en-ruimteschip, vermomd als een oude kast, naar het verleden of naar de toekomst te reizen.

Squla-Logo-Blueborder-NL-1.png
FU19_afbeelding_L1_7.png
logo 2MM lavabillen.png

Squla wordt gezien als een relatief nieuwe en innovatieve speler in het educatieve speelveld. Terwijl de ‘Big Four’ zich primair richten op de scholen zelf, verzorgt Squla op online platform thuis-oefenmateriaal voor meer dan 130.000 betalende abonnees en ongeveer 600.000 geregistreerde gratis gebruikers in Nederland. Hoe FAT* is het dan dat de FAT*Unicorns Squla mogen helpen om met onze verhalen leren nóg leuker te maken? 

 

Ondertussen werken er al drie Fat Unicorn-illustratoren en twee auteurs aan de verschillende verhaalquizzen van Squla.

 

 

MilaMax Dierenambulance

 

En daar is nu MilaMax Dierenambulance bij gekomen. Een maffe avonturenserie voor de bovenbouw waar niets is wat het lijkt. De tweeling Mila en Max (is het wel een tweeling?) reizen met hun dierenambulanceruimteschip door het heelal om ruimtemonsters te redden die in de problemen zijn geraakt. Avontuur met een vleugje surrealisme en natuurlijk humor: het is steeds weer een feest om deze avonturen te schrijven en te illustreren.

 

Ondertussen werken er al drie Fat Unicorn-illustratoren en twee auteurs aan de verschillende verhaalquizzen van Squla.

MilaMax Dierenambulance: Verhaal & concept Patz van der Sloot (Fat Unicorns), Illustraties Nicole van Dooren (Fat Unicorns)

KL FU17_afbeelding_L5_6.png
KL FU19_afbeelding_L1_2.png