top of page
header_itzamna1.jpg
Jumbo_logo_Jumbodiset_M.png
JEHOT_logo.png

Special:Jonathan Eaton's Houses of Treasure

Hoe stoer is het als meer dan 10 jaar na de ontwikkeling van ons eerste spel 'Het Verdwenen Spiegelpaleis' de spellen- en puzzelontwikkelaar Jumbodiset op de eenhoorstoep stond met een soortgelijke missie; ontwikkel een serie story driven escaperoom-achtige spellen voor 16+ waarin jigsawpuzzels (legpuzzels) een belangrijke rol spelen. Natuurlijk maakte ons dikke eenhoornhart een sprongetje. Niet alleen bedachten wij het spelconcept, ook ontwikkelden we een overkoepelend verhaal, waarin alle spellen pasten, als afleveringen van een Netflixserie. Maar ze konden ook allemaal als apart spel gespeeld worden. Daarnaast werd Fat Unicorns verantwoordelijk voor de totale vormgeving.

 

 

 

Moderne Willy Wonka

 

De titel van de serie moest ook aanvoelen als een Netflix- of Primeserie. Sterker nog, bij de ontwikkeling is rekening gehouden met het feit dat het verhaal ook als serie bij een streamingdienst of in boekvorm moest kunnen verschijnen. Daarnaast moest het snel te begrijpen zijn, omdat we in het spel het verhaal niet uitgebreid konden vertellen. Daarom kozen we ervoor om een ’trope’ oftewel verhaalcliché, als uitgangspunt te nemen.

 

Jonathan Eaton, de excentrieke multimiljonair en eigenaar van een van de grootste bedrijvenconglomeraten in de wereld, gaat op zoek naar een opvolger. De opvolgers staan al klaar, maar hij besluit het anders aan te pakken. Eaton daagt gewone mensen uit om mee te doen aan een serie testen en de winnaar erft uiteindelijk zijn hele bezit. De testen vinden plaats in Eaton’s Houses of Treasure: tempels, catacombes en pyramides over de hele wereld die hij gedurende zijn leven heeft gekocht.

 

Je raadt het al: per aflevering moet de speler een magisch artefact uit een van de Houses of Treasure zien te halen door een slot te kraken of zijn weg in een labyrint te vinden.

Jonathan Eaton’s Houses of Treasure

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

De eerste twee titels Ascalon’s Fury: The Beginning en Itzamna’s Eye worden in oktober 2021 gereleased in Nederland, België, Frankrijk, Groot-Brittannië, Duitsland, Spanje, Denemarken, Noorwegen en Zweden. De derde titel, The Rose of the Navigator Prince (en een vierde waarvan de titel nog ombekend is) komen september 2022 uit. Leeftijd 16+. Aantal spelers 1-4.  

JEHOT_promopicture_doos.jpg
JEHOT_promopicture_doos2.jpg
ascalon_logo.png
itzamna_logo.png
therose_logo.png
JMBO_ASCL_strook2.jpg

De mysteries kun je in willekeurige volgorde spelen, zonder je te verdiepen in de overkoepelende verhaallijn van Jonathan Eaton. Maar als je meerdere spellen speelt en je je wél verdiept in het grote verhaal, is dat een verrijking voor je spelervaring. In de afzonderlijke verhalen zitten namelijk in korte krantenberichten en artikelen hints verborgen over de opvolging van Jonathan Eaton. Trouwe volgers worden op die manier beloond met een rijkere spelervaring. Want is de zoektocht naar Jonathan Eaton’s opvolger wel echt het einddoel?

ITZAMNASEYE_VISUAL_LR_WHITE_RGB.jpg

Denk- en legpuzzels

 

Jonathan Eaton’s Houses of Treasure is een coöperatief spel: de spelers moeten samenwerken om het raadsel te kunnen oplossen. Met behulp van een aantal hersenkrakers in spannend vormgegeven brieven, een notitieboekje vol mysterieuze aantekeningen, amuletten en legpuzzels (die in elkaar kunnen worden gezet én geroteerd) proberen ze het raadsel op te lossen. Door uiteindelijk de totale legpuzzel om te keren in de daarvoor bestemde poster (die is voorzien is van achtergrondinformatie), zien de spelers op de onderkant of ze het mysterie gekraakt hebben door middel van een roodfilter.

 

Ontwikkeling en uitwerking: one-stop-shop Fat Unicorns

 

Fat Unicorns heeft als one-stop-shop in stevige samenwerking met opdrachtgever Jumbodiset het hele project uitgevoerd. Conceptontwikkeling, verhaalontwikkeling, vormgeving en illustratie waren in handen van Fat Unicorns, de 'hersenpuzzelontwikkeling' werd uitgevoerd door onze partner Living Story.

 

Concept/verhaalconcept/art direction: Patz van der Sloot (Fat Unicorns)

Illustraties: Cliff van Thillo (Fat Unicorns), Vormgeving: Marck van Doorn (Fat Unicorns)

Denkpuzzelontwikkeling: Rene Dijk, Michiel van Eunen, Karen Sikkema (Living Story)

weerheren_vrijstaand.png
Jumbo_logo_Jumbodiset_M.png

Het Verdwenen Spiegelpaleis

Het begon allemaal in 2007 toen Fat Unicorns nog CircusPatz heette en eigenlijk meer een droom was dan een echt bedrijf. Patz bedacht naast zijn reklamewerkzaamheden het concept van een speurpuzzel: een mysterie dat opgelost kon worden met spannende documenten en bewijsmaterialen. In 2008 gaf uitgeverij Unieboek Patz de kans om dit concept te ontwikkelen en te produceren. Patz bedacht er een verhaalwereld omheen: Het Ministerie van Zeer Geheime Zaken. Die werd prachtig vormgeven en geïllustreerd door createurs die tot op heden in de Fat-Unicornsstal zitten. Het kwam zelfs in de bestsellerlijst terecht! Niet gek dat het spel na een kleine update nog steeds gespeeld en verkocht wordt.

De Koninklijke Jumbo groep ontwikkelt, produceert en verkoopt speelgoed, spellen en puzzels. Jumbo is een unieke Nederlandse onderneming met een rijke historie die verkopen over de gehele wereld verzorgt. Kan je nagaan hoe trots de dikke eenhoorns zijn om Jumbo als klant te hebben.

Jumbo heeft een zusterorganisatie Diset, die voornamelijk in Zuid Europa opereert met het hoofdkantoor in Barcelona. Jumbo en Diset vormen gezamenlijk een sterk Europees speelgoedbedrijf JumboDiset.

bottom of page